Title Image

Blog

DESIGN IN LIFE
als klein kind wist ik het al

Als klein kind wist ik het al

Afgelopen week betrapte ik mezelf op een oude gewoonte en er ontstond direct een glimlach op m’n gezicht. Ik stond bij de bakker en m’n aandacht werd getrokken door de mooie verpakking waar Goudse stroopwafels in verpakt zaten.

Toevallig ben ik dól op deze stroopwafels. Het liefst eet ik er iedere dag één bij m’n koffie, maar ik weet me aardig te beheersen. Het ontwerp van de verpakking is onlangs veranderd en dat viel mij direct op. Meteen nam ik een doosje mee. Dezelfde avond nog gaf het cadeau aan mijn moeder.

VROEGER GING DAT ZO

Als klein kind mocht ik van mijn moeder als ik mee ging boodschappen doen ook iets lekkers uitzoeken. Een lieve beloning voor het helpen sjouwen van de boodschappen, maar volgens mij vond ze het gewoon gezellig. Vaak koos ik een koekje en ik kon minutenlang kijken in de supermarkt naar het schap want er was zoveel keuze! Ik koos dan de verpakking die ik zelf het mooist vond. Dat de inhoud niet mijn smaak was, dat wist ik toen nog niet. Daar kwam ik later achter.

Waar ik ook later achter kwam was, dat dit het begin was van mijn carrière als vormgever. Ik kon zo’n verpakking heel lang uitpluizen en vouwde het uit elkaar om te achterhalen hoe het in elkaar zat. Ook knutselde ik er dan zelf weer iets anders van.

Ik heb altijd een bovengemiddelde interesse gehad in alles wat met vormgeving, papier en internet te maken had. Nog steeds koop ik vaak magazines om geboeid te kijken naar de designs, lettertypes, de keuze van het papier en kleuren. Een magazine is vaak een impulsaankoop. De vormgeving en de onderwerpen die op de cover pronken, zijn daarom van cruciaal belang. Het is de eerste indruk. En die is heel belangrijk.

Ik ga even een kopje koffie drinken bij m’n moeder, hopelijk heeft ze nog een stroopwafel over.

Groet,
als klein kind wist ik het al